Chippen en registreren: belangrijk en verplicht!

Maak van uw dier geen asielzoeker!

Jaarlijks belanden veel dieren in het asiel omdat ze ontsnapt zijn en zoek raken. Als de eigenaar niet gevonden kan worden, moet het dier in het asiel blijven tot er een nieuwe eigenaar gevonden wordt. En dat is jammer, want heel veel van deze dieren hebben een eigenaar die zijn dier mist en heel graag terug zou hebben!

Vooral veel katten zijn nog niet gechipt. Daardoor kan maar zo’n 14% van de gevonden katten weer met hun eigenaar herenigd worden. Maar ook niet alle honden zijn gechipt en geregistreerd. En de vele konijnen die op straat worden gevonden kunnen maar in een heel enkel geval bij hun eigenaar terugbezorgd worden; maar weinig konijnenbezitters laten hun dier chippen, terwijl het prima mogelijk is.

Soms is een dier wel gechipt, maar niet geregistreerd bij een databank. In andere gevallen is het dier wel geregistreerd, maar zijn de gegevens verouderd. Ook dan kan de eigenaar niet worden gewaarschuwd dat zijn dier terecht is en worden dier en baasje onnodig gescheiden.

Voorkom dat u en uw dier elkaar op deze manier kwijtraken: laat uw huisdier chippen en zorg voor een goede, actuele registratie!

 

Chippen en registreren: verplicht voor honden!

 Sinds 1 april 2013 is in Nederland een chip- en registratieverplichting voor honden ingevoerd. Elke hond die er vanaf die datum in Nederland bijkomt, moet een chip hebben en geregistreerd worden bij een van de daarvoor aangewezen databanken. Bovendien is de eigenaar verplicht de registratie up-to-date te houden.

Indien u uw huisdier bij ons laat chippen, wordt in onze praktijk de chip direct online geregistreerd bij de Nederlandse Databank Gezelschapsdieren. Hiervan ontvangt u ook direct een bevestiging per mail. Na ongeveer 14 dagen krijgt u het registratiepasje toegestuurd. Daarna heeft u zelf de verantwoording om eventuele wijzigingen door te geven aan de betreffende databank.

Is uw dier reeds gechipt maar weet u het chipnummer niet of twijfelt u hieraan, dan kunt u het chipnummer altijd laten aflezen bij de dierenarts en nakijken of de registratie klopt en zo nodig wijzigen. Mocht het chipnummer wel bekend zijn maar u twijfelt of de gegevens actueel zijn kunt u deze inzien op www.chipnummer.nl door het invoeren van het betreffende nummer.

De kosten voor het chippen van uw dier bedragen € 29,50 inclusief registratie. Tijdens het speciale spreekuur “voordeel vaccineren” ( dinsdag 16.30-17.30 ) betaalt u, in combinatie met een vaccinatie, slechts € 22,50 voor chippen inclusief registratie.

 

 

* let op als u gaat verhuizen of verhuisd bent, u ook de registratie van de chip aanpast bij uw databank*

Share